The Witcher 3: Wild Hunt – Game of the Year Edition

The_Witcher_3_game_of_the_year_review

The Witcher 3: Wild Hunt, gemaakt door het Poolse CD Projekt RED, is in 2015 uitgeroepen tot Game Of The Year.

Wat maakt The Witcher 3: Wild Hunt speciaal?

The Witcher 3: Wild Hunt bevat meer dan 100 uur speel plezier. Je raakt verdwaalt in het leven van de professionele monsterjager Geralt van Rivia. Uren gaan voorbij, waarbij het zal voelen als minuten. Het is een meeslepende game waar elke keuze een gevolg zal hebben in de rest van de game.

Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Zo kan je gaan paardrijden, varen, zwemmen of klimmen. Het spel biedt een grote Open World waar je uren in kunt steken in alleen al het verkennen. Echter tijdens het verkennen zal je al gauw merken dat je je handen vol zult gaan hebben aan alle side quests. Deze vervullen een veel grotere rol dan alleen het opvullen van de grote wereld. Het is aan jou de keuze of je gelijk de main story volgt, eerst de side quests doet of aan beide tegelijkertijd begint. De keuze is natuurlijk aan jou en niemand anders.

The Witcher 3: Wild Hunt biedt ongelooflijk veel vrijheid in het bepalen hoe jij de game wilt spelen. Een game met een open wereld zo groot als dit, dat na meer dan 100 uur spelen nog steeds zo meeslepend en doelbewust is, kan gezien worden als een echt meesterwerk.

The Witcher 3 wild hunt Game of the year edition map review

Wereldkaart van The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Het verhaal van The Wild Hunt.

In The Witcher 3: Wild Hunt speelt het avontuur zich af in The Nothern Kingdoms, waar oorlog woedt tussen verschillende facties. Je speelt Geralt of Rivia, een professionele monsterdoder. Hij is op zoek naar zijn vermiste liefde en zijn adoptiedochter (Ciri) die op de vlucht zijn voor een groep genaamd ‘The Wild Hunt‘.

De Wild Hunt laat een spoor van vernielig en chaos achter. Ze zijn een oud kwaad die de toekomst van het rijk bedreigt. Het is aan jou om Ciri te vinden voordat The Wild Hunt dat doet. Door meeslepende missies kom je steeds dichter bij je doel. Het is ook van belang dat je goed oplet tijdens de missies! Je moet alle informatie goed absorberen, zodat je kunt beslissen wat je volgende stap in het spel is.

Game of The Year Edition

In The Witcher 3 Game Of The Year Edition zijn nieuwe avonturen toegevoegd. Heart of Stone is zo’n avontuur, waarin Geralt een huurling op het spoor komt die volgens geruchten onsterfelijk is. Tot slot heb je ook nog Blood and Wine hier reist Geralt naar het verre Toussaint om daar een mysterieus monster te doden. Deze drie edities zijn te vinden in The Game of the Year Edition. Je kunt Heart of Stone en Blood and Wine zien als een grote extra side quest met daarin nog meer side quests. Tot slot zijn ook de 16 gratis DLC’s die waren uitgekomen tussen de grote uitbreiding toegevoegd.

 

The Witcher 3 wild hunt Game of the year edition gameplay review

Elke keuze beïnvloedt jouw verhaal

Het is niet nodig de eerste twee games gespeeld te hebben om verder te kunnen gaan met The Witcher 3. De keuzes die je gemaakt zou hebben in The Witcher 2 kunnen aan het begin van het spel zelf gecreëerd worden door middel van de keuzes die je maakt in een dialoog. Met betrekking tot die keuzes zullen bepaalde karakters terug komen in The Witcher 3. Deze karakters zullen je weg laten dompelen in extra side quests. Je leert tijdens het spelen wat je verleden is met de karakters en op basis van verdere keuzes maken ze deel uit van jouw verhaal.

 

The_Witcher_3_Open_World_en_Gameplay

The Witcher 3: Gameplay & Open World

De combat is ten opzichte van The Witcher 2 weer een stuk verder ontwikkeld. Met simpelweg hakken kom je er niet. Het pareren en ontwijken van vijanden is vaak essentieel om te overleven. Het is aan jou de taak om je vijanden te vernietigen. Dit kan je doen met een verscheidenheid aan aanpasbare wapens, muterende drankjes en magische spreuken.

Je zult je ogen uitkijken naar de verschillende monsters die je tegen zult komen. Van wilde dieren in de bergpassen tot bovennatuurlijke wezens in de schaduwen van dichtbevolkte steden. Het is ook belangrijk rekening te houden met het dynamische weer-systeem en de dag- en nachtcyclus die beïnvloeden hoe de stadsbewoners en de monsters zich gedragen.

In het spel zal je ook beloningen krijgen. Deze beloningen kun je gebruiken om je wapens en kleding te upgraden of je kunt ze gebruiken in paardenraces, kaartspellen of vuistgevechten.

The Witcher 3 Game of the year edition review

The Witcher 3: Wild Hunt – Conclusie

Wat mij het meeste aansprak in de game, was dat de keuzes die je maakt tijdens het spelen, een enorme impact kunnen hebben op de wereld. In het spel is er geen moraal toonbeeld. Er is alleen sprake van oorzaak en gevolg. Een keuze die jij maakt, groot of klein, kan enorme gevolgen hebben voor de wereld om je heen. Zo heb ik bij het terugreizen vaak gemerkt dat kleine beslissingen een grote impact hebben. De game geeft je echt het gevoel dat je zelf in het verhaal zit. Het voelt letterlijk alsof je ter plekke een verhaal creëert.

Verder kan ik echt wegdromen in deze Open World Game. Het is niet alleen groot, maar ook nog erg gedetailleerd. Ik vind het persoonlijk een prachtig spel!

Toen ik de game wilde kopen, had ik aan een aantal vrienden gevraagd of het spel aan te raden was. Ik kreeg niets anders dan positieve reacties. Zij zeiden allemaal dat The Witcher 3 de beste games was die ze ooit gespeeld hebben. Ik kan nu uiteindelijk niets anders zeggen dan wat zij mij vertelden. Het is een geweldig spel, waar tot nu toe geen andere game nog aan heeft kunnen tippen!

Ben jij er klaar voor om de mensen te beschermen tegen meedogenloze monsters? Keuzes te maken waar je vrienden of vijanden aan overhoudt? Om een spannend en meeslepend verhaal te beginnen? Kruip dan in de huid van de professionele monsterjager Geralt van Rivia en geef je over aan een hele nieuwe wereld. Maar vergeet niet soms even op de klok te kijken, zodat je niet oog verliest op het echte leven!

Klik hier om The Witcher 3: Wild Hunt te bestellen via Bol.com >>

 

Geschreven door: Nancy Janssen

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>