Mafia 3 Game Review – Een vermakelijke opvolger die een beetje pijn doet

Mafia 3 game review adventure games

 

Mafia 3. Hoe lang ik daar wel niet op heb zitten wachten. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik in 2010, als 16-jarige, tijdens twee tussenuren naar huis ging omdat ik zijn voorganger verder móest spelen.

Inmiddels ben ik alweer 22. Mafia 3 was dan ook één van de eerste games die ik direct na de aanschaf van mijn Playstation 4 gekocht heb.

In deze post lees je mijn Mafia 3 Game Review.

Mafia 3 Game Review

Deze game biedt veel vermakelijke speeluren. Je treedt in de huid van Lincoln Clay, een meedogenloze ex-soldaat die vanuit Vietnam terugkeert naar zijn thuisstad en zijn familie in New Bordeaux.

De storyline gaat alleen na een korte hereniging al snel de wrede kant op. Hierdoor wordt je direct meegesleurd in het verhaal dat Mafia 3 voor je heeft bedacht.

Het verhaal is eigenlijk ook hetgeen dat de game echt goed maakt. De terugkeer van Vito Scaletta, het speelbare personage van Mafia 2, was daarbij ook een goude move.

Mafia 3 vito scaletta

Maar toch..

Hoewel de adventure game / shooter zeer vermakelijk was, voldeed het toch niet helemaal aan de verwachtingen. Zo is de sfeer en het uiterlijk van deze game heel anders dan die van zijn voorganger ‘Mafia 2’.

Mafia 3 speelt zich een paar decennia later af, vlak na de Vietnamese Oorlog. De stijl van de game is dan ook gelijkwaardig aan de jaren zestig, met snellere auto’s, andere kledingstijlen, nieuwere gebouwen en sterkere wapens.

Hoewel dit op zichzelf niet storend was, omdat een nieuwe aanpak ook verfrissend kan zijn, hebben de makers van Mafia 3 één belangrijk ding over het hoofd gezien: de levendigheid van de open world game. 

De kleine details ontbreken

De kleine details die in het vorige deel zo gewaardeerd werden, zijn totaal genegeerd bij de ontwikkeling van Mafia 3. Er is geen verandering qua seizoenen, je hebt geen eigen huis om af en toe te relaxen en er zijn geen kleine objecten die bewegen als je ze aanklikt (zoals een wastafel die na het klikken aangaat). Het zijn maar kleine dingetjes, en toch zijn ze zo cruciaal.

Begrijp me niet verkeerd; de graphics zijn goed en de gameplay is prima. De game speelt lekker weg en de open world is ontzettend mooi gemaakt. Maar, toch. Het bindt niet; het kleeft niet aan je vast. Het is als een mooi decor bij een saai toneelstuk.

 

Is deze game dan überhaupt de moeite waard? Ja, dat wel.

Het verhaal maakt namelijk veel goed; vooral het einde dat gebaseerd is op de keuzes die jij in de game maakt. Zo zijn er vijf alternatieve eindes. Ook is er wel degelijk nagedacht over Mafia 2, met hier en daar verschillende connecties en terugkerende karakters.

Conclusie Mafia 3 Game Review

Ondanks zijn negatieve puntjes, was Mafia 3 dus toch een vermakelijke open world game. Het verhaal sleurt je per direct mee, waardoor je (ik althans) constant verder wilt spelen. De gameplay is verder prima en ook over de graphics valt niks te klagen.

Het overtreft niet zijn voorganger, maar de game blijft zeker in mijn kast liggen, wachtend om nog een keer gespeeld te worden.

Heb jij de game al uitgespeeld? Laat ons weten hoe jij het hebt ervaren!

Heb je de game nog niet, maar geef je hem graag een kans?

Dan kun je hem hier bestellen via Bol.com.

 


Lees ook: Top 5 Best Open World Games 2017 >>

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>