Top 5 Best Open World Games 2017

Beste_Open_World_Games_2017
Het jaar 2017 biedt een ongelofelijk aanbod qua Open World Games. Maar welke past het beste bij jou?

Om het toch overzichtelijker te maken, heeft Adventure Gaming voor jou deze Top 5 Beste Open World Games 2017 in kaart gebracht.

5: Wild

In januari 2017 kondigde één van de makers aan, na een stilte van twee jaar, dat de game WiLD nog steeds in productie is. Dit maakt de Open World Games liefhebbers onder ons natuurlijk razend enthousiast.

In Wild speel je de rol van een shaman, waarbij je dwaalt in een onbekende wildernis. Om Moeder Natuur te verslaan, moet men eerst haar manieren begrijpen. Waarom je Moeder Natuur moet verslaan? Dat is voor de buitenwereld nog niet 100% zeker. De game Wild bevat een compleet functionerend ecosysteem, waarin de food-chain ook aan de orde is. De Open World van Wild zit vol met gevaren, waarbij het belangrijk is dat je de wereld leert te begrijpen. Zo heb je woeste beren die jou willen vermoorden, maar ook lieve beren die jou kunnen vergezellen in het avontuur.

Het grootste doel van het spel? Het oplossen van omringende problemen met de omgevende middelen die je hebt. Oftewel: slim gebruik maken van de omgeving!

Hoewel de releasedatum nog steeds niet bekend is, is deze game zeker het in de gaten houden waard.

 4: Days Gone

De zombie-hype lijkt nog lang niet aan zijn einde. Naast de zeer gewaardeerde spellen als The Last of Us en Dying Light, speelt ook ‘Days Gone’ zich af in een post-apocalyptische zombiewereld. Je speelt hierbij als Deacon St. John, een rebellerende biker die probeert te overleven, vergelijkbaar met Darryl van The Walking Dead. De Open World speelt zich daarbij af in Oregon en Washington (USA), waar het landschap groen en gevarieerd is.

Twee jaar geleden is er in de wereld van Dying Light een pandemie geweest, in de vorm van een infectieziekte. Door deze infectieziekte veranderen miljoenen mensen in ‘Freakers‘. Dit zijn geïnfecteerde mensen die vervallen zijn tot hongerige, gedachtenloze primitievelingen. Deacon St. John kiest er zelf voor om in de gevaarlijke buitenwereld te leven in plaats van de geciviliseerde kampen. Zelfs als dit betekent dat hij met hordes van wilde geïnfecteerden moet vechten. Deze hordes zijn snel, roekeloos en moeilijk te stoppen.

Days Gone ziet er qua open world en gameplay ontzettend veelbelovend uit. Het geeft dat echte The Walking Dead gevoel, waarbij je moet overleven in de bossen met de middelen die je hebt. Hoewel het bijna niet mogelijk is om de storyline van The Last Of Us te overtreffen, zal de Open World dit ongetwijfeld wel doen.

De release date staat nog niet gepland, maar het is wel mogelijk om de game al via Bol.com te reserveren! Houdt er hierbij wel rekening mee dat het spel exclusief op de PS4 beschikbaar is.

3. Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn mengt zich bijzonder tussen de Open World Adventure & Sci-Fi. Deze combinatie is goed bevallen, aangezien veel gamers zeer positief over dit spel zijn. Net als in Days Gone speelt ook Horizon Zero Dawn zich af in en post-apocalyptische wereld,  maar dan nét in een ander jasje.

De wereld van Horizon Zero Dawn is in het jaar 3000 al een tijd verlaten door mensen. Deze wordt op dat moment beheerst door gemechaniseerde wezens. Het verhaal draait daarbij om Aloy, een jonge jager die opzoek is naar haar lotsbestemming. Zij is van kleins af aan al geweerd door haar menselijke stam. Doordat zij altijd alleen heeft moeten overleven tussen de wilde bossen, machines en de andere stammen, is ze getransformeerd in een behendige, intelligente en dodelijke vechtmachine.

Om haar lotsbestemming te vinden moet je door de Open World van Horizon Zero Dawn reizen. Deze zit vol met artefacten, ruïnes en andere onderdelen die haar geheimen dragen. De geheimen kunnen echter grote gevolgen hebben voor de gehele mensheid van Horizon Zero Dawn.

Horizon Zero Dawn is de enige Open World Game van deze lijst die al te koop is.

Bestel hier Horizon Zero Dawn via Bol.com

 

2. The Elder Scrolls Online: Morrowind

Bethesda heeft het zojuist aangekondigd: we gaan terug naar Morrowind!

The Elder Scrolls  Online: Morrowind speelt zich 700 jaar eerder af dan The Elder Scrolls 3: Morrowind. Het verhaal bevind zich in Vvardenfell, een eiland in Morrowind. Morrowind is echter in groot gevaar en het is jouw taak om Vivec, de beschermer van Vvardenfell, te assisteren bij het redden van de wereld.

Het is mogelijk om als nieuwe speler direct aan de slag te gaan in Morrowind. Hiervoor hoef je dus niet de eerdere versie van The Elder Scrolls Online aan te schaffen. Voor al bestaande spelers is het ook mogelijk om direct op het eiland te beginnen, ongeacht het level. Aan deze nieuwe uitbreiding zijn ook verschillende features toegevoegd, zoals een nieuwe class (The Warden), een nieuwe 4-tegen-4-tegen-4 PvP-modus genaamd Battlegrounds, plus een uitgebreid nieuw verhaal.

The Elder Scrolls Online: Morrowind komtuit op 6 juni 2017 en is beschikbaar op alle platformen (PC, Max, Playstation 4, Xbox One). Het is daarbij mogelijk om het spel alvast te reserveren (pre-orderen).

 1. Read Dead Redemption 2 – Best Open World Game

Ik weet wel zeker dat iedereen die Red Dead Redemption doorgrondig gespeeld heeft, ongetwijfeld kippenvel krijgt van de bovenstaande trailer. Helaas geeft Rockstar Games verder niet veel weg, waardoor fans momenteel nog in het duister tasten. Toch kan er met zekerheid gezegd worden dat Red Dead Redemption 2, opvolger van Game of The Year 2010 Red Dead Redemption, een gigantisch succes gaat worden.

Waar je in Red Dead Redemption in de huid kroop van John Marston, een voormalige outlaw die door de overheid gedwongen wordt om zijn vroegere kameraden te vermoorden, zal Red Dead Redemption 2 zich daarvóór afspelen. Dit betreft dus waarschijnlijk de tijd dat John Marston een rebels leven leidt samen met Bill Williamson, Javier Escuela en Dutch van der Linde, zonder vrouw en kind.

Hoewel de release date nog niet officieel is vastgesteld, is het wel al mogelijk om ook Red Dead Redemption 2 te pre-orderen!

5 comments to Top 5 Best Open World Games 2017

 • Anoniem  says:

  Thanks man. Ik heb uiteindelijk Red Dead Redemption besteld en het is echt een hele toffe game.

 • Hillo  says:

  I value the blog article.Really thank you! Want more.

 • Sanny  says:

  Make more new posts please. Also in English. Is that possible? 🙂

 • cialis  says:

  Great blog here! Also your site loads up very fast!
  What host are you using? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

 • Anoniem  says:

  Amazing! This has helped me out so much, even in 2019

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>